הורות משותפת
הורות בעידן המודרני בו אנו חיים, מתקיימת במגוון רחב של תצורות המאפשרות למעשה לכל גבר ואישה לממש את זכותם הטבעית להפוך להורים במהלך חייהם הבוגרים. הורות משותפת היא למעשה סוג של "תא משפחתי" חדש במסגרתו זוג ההורים הבוחרים מרצונם החופשי להביא את ילדיהם לעולם, אינם מחויבים לקיים ביניהם חיי זוגיות במובן הקלאסי.
הורות משותפת מתקיימת כיום בקרב אוכלוסיות שונות בארץ ובעולם והיא מאפיינת בדרך כלל גברים ונשים בגילאים שונים אשר אינם מעוניינים להינשא זה לזאת על מנת למשש את זכותם הטבעית להורות. כמו כן, ההורות המשותפת נפוצה בקרב זוגות חד מיניים, זוגות פסולי חיתון, נשים וגברים המצויים בפרק ב' של חייהם והם אינם מעוניינים להינשא בשנית לצרכי הבאת ילדים משותפים ואוכלוסיות נוספות הרואות בהורות המשותפת דרך חיים התואמת את אורחות חייהם.
במדינת ישראל, בדומה ליתר המדינות המתפתחות בעולם המערבי, ניתן למצוא כיום אלפי הורים המקיימים ביניהם מסגרת משותפת של הורות וזאת מבלי להיות מחויבים זה לזאת בכל הנוגע לחייהם הזוגיים האישיים. יחד עם זאת, חשוב לציין ולהבהיר שההורות המשותפת מבוססת על החלטה משותפת של זוג ההורים הכורכים (בעצם ההחלטה להורות משותפת ביניהם) ביניהם את האחריות הנלווית לגידול וחינוך ילדיהם המשותפים על כל המשתמע מכך. כפועל יוצא מכך, רוב הגברים והנשים הבוחרים לקיים (מרצונם החופשי) סוג של הורות משותפת, עושים זאת באמצעות הסכם הורות משותפת במסגרתו מוסדרים כל ההיבטים הקשורים והנלווים להליך המשותף ביניהם להבאת ילדים לעולם. הסכם זה כולל בתוכו מגוון רחב של סעיפים המגדירים את תחומי האחריות השונים של כל אחד מהצדדים בנוגע לדרכי הגידול והחינוך של ילדיהם המשותפים וסיפוק צרכי ילדיהם על כל המשתמש מכך.
הורות משותפת – מה חשוב לדעת?
ההורות המשותפת מתקבלת לאחר החלטה משותפת של הגבר והאישה בכל הנוגע להבאת ילדים משותפים לעולם. בחלק מהמקרים, ההורות המשותפת מתקיימת בין גברים ונשים המכירים היטב זה את זאת ובחלק המקרים היא מתקיימת בין גברים ונשים זרים זה לזאת, כאשר ההחלטה המשותפת שלהם להבאת ילדים לעולם היא זו המקשרת ומחברת ביניהם.
את הליכי ההורות המשותפת חשוב לעגן באמצעות הסכם הורות משותפת במסגרתו כל אחד מהצדדים נוטל על עצמו תחומי אחריות שונים הקשורים לצרכי הגידול והחינוך של ילדיהם המשותפים העתידים להיוולד. את ההסכם מומלץ לנסח ולערוך באמצעות עורך דין המתמחה נושא וזאת לאחר קבלת סיוע, ייעוץ והכוונה מקצועית מגורמים רלוונטיים בכל הנוגע למכלול ההיבטים השונים הנלווים להליכי ההורות המשותפת, לרבות, זכויותיו וחובותיו של כל אחד מהצדדים לאורך התהליך ועוד. כמו כן, חשוב לציין שלאורך השנים האחרונות, עוגנו בחוק הישראלי, מגוון רחב של תקנות המקנות זכויות וחובות שונות לגברים ונשים המעוניינים להביא ילדים לעולם מחוץ למסגרת הנישואין וזאת במסגרת הליכי הורות משותפת ביניהם.
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!